Leren leren training

Veel hoogbegaafde kinderen hebben op de middelbare school moeite met leren. Ze lopen vast in het plannen, halen onvoldoendes voor toetsen, of hebben geen idee hoe te beginnen aan werkstukken. Op de basisschool ging veel hen erg makkelijk af, en hoefden ze weinig te doen voor goede cijfers. Of ze haalden voor sommige vakken juist heel lage cijfers, en hebben het bijltje er alvast bij neergegooid omdat ze geen idee hebben hoe ze het anders kunnen doen. Leren betekent een keer doorlezen, maar op de middelbare school blijkt dat ineens niet goed genoeg. De meeste kinderen lopen ergens in groep 3 en 4 tegen dingen aan die ze nog niet kennen. Ze leren daar stap voor stap mee omgaan, en leren doorzetten, hulp vragen, en andere belangrijke executieve vaardigheden. Doordat hoogbegaafde kinderen veel al weten, en heel snel nieuwe dingen leren, oefenen zij deze vaardigheden niet of nauwelijks. Als ze dan vastlopen op het gebrek aan deze (executieve) vaardigheden, wordt dit vaak niet gezien. Immers, de meeste kinderen kunnen dit al sinds groep 4. Speciaal voor deze kinderen en jongeren is er de leren leren training.

Voor kinderen op de basisschool in groep 7 en 8 is er een training van 8 bijeenkomsten, waarin we aan de slag gaan met uitdagende thema’s en oefenen met plannen en structuur. Doordat de onderwerpen net even anders zijn worden kinderen uitgedaagd om verder te kijken, door te zetten, en daarbij te werken aan vaardigheden die ze niet eerder nodig hadden. Deze training is geschikt voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen zowel op regulier als op voltijd hoogbegaafd onderwijs, en kan ook op locatie georganiseerd worden. Bij deze training wordt een ouderavond georganiseerd, waarin ouders informatie krijgen over de training, handvatten krijgen hoe hun kind te begeleiden, en met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

 

Voor jongeren op de middelbare school is er een training leren leren van 8 bijeenkomsten. We gaan aan de slag met verschillende thema’s, en oefenen met elkaar in oa plannen, leren, oefenen, hulp vragen, SO’s en toetsen leren en maken. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Bij deze training wordt een ouderavond georganiseerd, waarin ouders handvatten krijgen hoe ze hun kind kunnen begeleiden bij het leren, en waarin ruimte is voor onderlinge uitwisseling. In de groepen wordt waar mogelijk rekening gehouden met leeftijd en school. Deze training kan ook op locatie georganiseerd worden.

Deze leren leren training is speciaal ontwikkeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren. Voor andere kinderen en jongeren die tegen dezelfde problemen aanlopen kan desgewenst ook deze training worden georganiseerd met een iets aangepast programma. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Interesse? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

Vragen, opmerkingen of suggesties? Neem gerust contact op via ons contactformulier

Geregistreerd bij: