Ouderkring

Mis je als ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind weleens een klankbord? Je bent niet de enige! Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan heel andere vaardigheden van ouders vragen, waardoor je met je vragen niet bij de meeste andere ouders terechtkunt. De ontwikkeling verloopt anders dan gemiddeld, waardoor gangbare adviezen vaak niet aanslaan. Ook professionals weten lang niet altijd voldoende over hoogbegaafdheid om je echt te kunnen ondersteunen. Intensitief organiseert daarom Ouderkringen.

Tijdens een Ouderkring ga je met andere ouders van hoogbegaafde kinderen in gesprek aan de hand van een thema. Er is een inleiding op het thema, en daarna veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Doordat ouders in hetzelfde schuitje zitten is er veel onderling begrip en herkenning, en krijg je bruikbare tips van ouders die echt snappen waar je doorheen gaat. In een veilige sfeer bespreek je aan de hand van het thema al je vragen, en help je andere ouders met jouw ervaringen.

Ouderkringen vinden elke maand plaats op de locatie van Intensitief in Geldermalsen.

 • Ouderkring op 28 oktober van 20.00-22.00
  Thema School
  Deze avond gaan we met elkaar in gesprek over school en alles daar omheen. Wat is er nodig voor hoogbegaafde kinderen om op school goed mee te draaien? Is voltijd HB onderwijs een betere optie? Wat zeg je op school als je vermoedt dat je kind hoogbegaafd is? Wat kun je van school verwachten? Hoe zorg je dat je samen met school werkt aan het welzijn van je kind, in plaats van tegenover elkaar? Deze en nog veel meer vragen komen uitgebreid aan bod
 • Ouderkring op 25 november van 20.00-22.00
  Thema: Hoogbegaafd opvoeden
  We gaan met elkaar in gesprek over de mooie en minder mooie kanten van het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Wat maakt het zo anders? Hoe ga je om met de intense reacties van je kind? Wat doe je als straffen niet werkt? Hoe bied je je kind voldoende ruimte voor de behoefte aan autonomie, maar behoud je wel de kaders? Hoe consequent ben je eigenlijk? En wat is jouw gouden tip?
 • Ouderkring op 15 december van 20.00-22.00
  Thema Vaders
  Deze avond is speciaal voor vaders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Vaders spelen een cruciale, en geheel eigen, rol in de opvoeding. Toch zijn het opvallend vaak de moeders die zich enthousiast opgeven voor alle activiteiten, voorlichtingen, trainingen en gespreksavonden. Vaders, dit is jullie kans! Ontmoet elkaar en wissel uit, deel ervaringen, stel je vragen, en voel je vrij om het te hebben over jouw rol als opvoeder.
 • Ouderkring op 27 januari 2022  van 20.00-22.00
  Thema Mindset
  We gaan in gesprek over het thema mindset. Het woord mindset wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar wat is het eigenlijk? En wat kun je ermee? We gaan in op de theorie van Carol Dweck, de grondlegger van de mindset theorie, en praten over hoe we dit zelf kunnen toepassen.

   

   

  Kosten zijn € 5,- pp inclusief koffie/thee en wat lekkers

  Aanmelden kan via een mailtje naar info@intensitief.nl 

  Interesse? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

  Vragen, opmerkingen of suggesties? Neem gerust contact op via ons contactformulier

  Geregistreerd bij: