Workshops

Ouderavond naar de brugklas

Voor veel kinderen is de overgang van basisschool naar de brugklas een spannende stap. Hoe kun je als ouders je kind hierbij helpen? In deze interactieve workshop gaan we met elkaar in op de veranderende rol als ouder nu je kind naar het voortgezet onderwijs gaat. We gaan het hebben over vriendschap, pesten, Social media en leren leren.

Wat kun je doen als je kind geen vrienden heeft?

Hoe ga je ermee om als je kind gepest wordt?

Waar herken je “foute vrienden” aan, en hoe maak je je kind weerbaar tegen groepsdruk?

Wat kun je als je kind de hele dag bezig is met Social media?

Hoe pak je het aan als het onvoldoendes regent, of als je kind weigert huiswerk te maken?

Met elkaar gaan we ontdekken hoe je je kind hierbij zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

De ouderavond Naar de brugklas sluit aan bij de Brugklastraining, maar kan ook los worden geboekt. Deelnemers krijgen 10 % korting als hun kind de Brugklastraining gaat volgen. Bij voldoende aanmeldingen kan er een aparte ouderavond voor hoogbegaafde kinderen worden georganiseerd, waarin ruimte is voor specifieke problemen waar deze kinderen in de brugklas tegenaan lopen.

Deelname kost € 7,50 pp inclusief koffie, thee en wat lekkers

Inleiding hoogbegaafdheid

In deze interactieve workshop komen de verschillende aspecten van hoogbegaafdheid aan bod.

Wat is hoogbegaafdheid?

Hoe herken je hoogbegaafdheid?

Zijnskenmerken en intensiteit

Onderwijsbehoeften

Opvoeding

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoogbegaafdheid. Voor ouders, maar ook voor professionals. Er is geen voorkennis vereist. Deze workshop biedt een algemene inleiding, met daarnaast veel ruimte voor vragen.

Deelname is gratis

Verdiepingsworkshop Hoogbegaafd en onderpresteren

Deze workshop gaat in op een veelvoorkomend probleem bij hoogbegaafden: onderpresteren. Het is een term die veel gebruikt wordt, maar wat is het nu precies? En wat kun je als ouders of professional hiermee? In deze workshop gaan we in op de verschillende oorzaken en definities van onderpresteren. Aan de hand van eigen casussen gaan we op zoek naar wat er eigenlijk gebeurt. We gaan dieper in op executieve functies, en hoe je deze kunt versterken. Ook is er aandacht voor de rol van je mindset. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en concrete handvatten, die je direct kunt inzetten.

Deze workshop is bedoeld voor ouders en professionals die meer willen weten over onderpresteren bij hoogbegaafden. Enige kennis over hoogbegaafdheid is wel handig, maar niet vereist, we behandelen de theorie daarover kort en bondig. De workshop gaat zowel in op kinderen op de basisschool als jongeren op het voorgezet onderwijs.

Deelname kost 7,50 pp inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Interesse? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

Vragen, opmerkingen of suggesties? Neem gerust contact op via ons contactformulier

Geregistreerd bij: